Italijanski merjaščevi čopiči
ja ta od omge je sinteticen,.. mogoce so pri Zimi kupili rocaje od Omege ali istega dobavitelja pa dali noter svojo zimo.., ce se prav spomnem je slo pri Zimi za konjski copic a ne ?
britev.si ruleeees
Re: Italijanski merjaščevi čopiči
ne verjamem...mislim da je od oink oinka..
Re: Italijanski merjaščevi čopiči
Saj sem ze tam napisal v tisti temi...Da gre verjetno kar za tale Omega čopič na katerega naši potem natiskajo ime...Rebranded Omega....
Re: Italijanski merjaščevi čopiči
Nekaj dimenzij Omega penzlov ter tudi nekaj ostalih:
http://www.shoeboxshaveshop.com/prmishbrdisu.html
http://www.shoeboxshaveshop.com/prmishbrdisu.html
Re: Italijanski merjaščevi čopiči
Na Cerdo, misturo, Texugo pač ni popusta. Tako da ne se sekirat...Primorec napisal/-a:Pa še povrhu sem pozabil na popust pri vintagescents..
Re: Italijanski merjaščevi čopiči
Zelo zanimivo mnenje enega največjih poznavalcev merjaščevih čopičev.
Popolno nasprotje @chrom-ovega pogleda na 10275
Popolno nasprotje @chrom-ovega pogleda na 10275
Re: Italijanski merjaščevi čopiči
Ja, tule je review:Bajkman napisal/-a:Zelo zanimivo mnenje enega največjih poznavalcev merjaščevih čopičev.
Popolno nasprotje @chrom-ovega pogleda na 10275
http://shavenook.com/thread-omega-10275-boar-brush
Kaj naj recem, fantu je copic vsec. Meni je katastrofa, pa imam rad male copice. Plasticen, cheap izdelava, vozel skoraj napol prazen, prevelik loft.. Mah, ne vem. Neprimerljivo z Semogue merjasci. Res pa je Semogue nekajkeat drazji. Ampak govorimo o 20 E namesto 5 E. Razlika pa je nebo in zemlja....
Re: Italijanski merjaščevi čopiči
Eh, jaz sedaj izmenoma rabim 10275 in Cerdo, pa se mi vseskupaj zdi en in isti šmorn..Za malo pene razmazat po obrazu jaz osebno ne delam panike.. Verjetno bi bolj komentiral razliko če bi imel za primerjat čopiče z različnimi vozli (merjasec, jazbec, sintetika, konj)..Je pa res toliko različnih mnenj ko se govori o eni in isti stvari..Konec koncev tudi če je merjasec niso vsi vozli z iste živali, verjamem da razlike so, ampak jaz temu posvečam manj pozornosti kot drugi..Samo podam IMHO..
Re: Italijanski merjaščevi čopiči
Na brijačnici sem zasledil navodila za proces, kako razcepiti svinjski čopič, zato citiram:
Vzemimo kremo ali milo, katero nam ne odgovarja, je poceni in nam ne bo žal porabiti. Delamo peno in s tem razdelujemo svinjske konice. Da se začnejo vrhovi cepiti, je potrebno nad 20 penjenj. Dokler se vrhovi ne razcepijo, bo čopič prijeten, ampak ko se bodo, bo zares nekaj posebnega.
Če želimo proces razcepljenja pospešiti, se lotimo sledečega postopka:
1.) Takoj na začetku čopič operemo s šamponom za lase, splahnemo, ožememo in posušimo s fenom, ob tem pa nežno češemo z glavnikom.
2.) Čopič položimo v mlačno vodo za 10 do 15 minut, da se dlake dobro namočijo.
3.) Čopič ožememo, naložimo s kremo/milom in delamo peno v posodi.
4.) Ko naredimo peno do konca, izperemo posodo, splahnemo in ožememo čopič, posušimo s fenom in počasi počešemo kot v prvem koraku. Nato ponovimo korake 2.), 3.) in 4.).
Po 15 do 20-tih ponovitvah se bo čopič razcepil. Sedaj lahko uživamo!
Če je kaka napaka, hvala za opozorilo.
Pa poizkusimo z enostavnim prevodom v materinščino:Kad stigne četkica, odmah odvoji neku kremu ili sapun koji ti ne odgovara, da ti ne bude žao potrošiti. Baci se na izradu pjene u scuttleu i razrađivanje četkice. Trebat će ti jedno 20+ puta da vrhovi počnu pucati. I dok ne popucaju bit će jako ugodna, ali kad se razradi to je, uistinu, nešto posebno.
Ako hoćeš ubrzati proces razrade poduzmi ove korake:
1. Kad četkica tek dođe operi je u šamponu za kosu, ocijedi i osuši fenom uz nježno češljanje četkom za kosu.
2. Stavi četkicu u mlaku vodu na 10-15 minuta da se dobro namoči.
3. Ocijediš četku. Krema/Sapun zasitiš četku i baci se na izradu pjene u posudi.
4. Kad si napravio pjenu, isperi scuttle, četkicu ocijedi, posuši fenom i lagano iščetkaj kao u prvom koraku i onda ponovi korake 2,3 i 4.
Nakon 15-20 puta će se četka razraditi i onda uživaj!
Vzemimo kremo ali milo, katero nam ne odgovarja, je poceni in nam ne bo žal porabiti. Delamo peno in s tem razdelujemo svinjske konice. Da se začnejo vrhovi cepiti, je potrebno nad 20 penjenj. Dokler se vrhovi ne razcepijo, bo čopič prijeten, ampak ko se bodo, bo zares nekaj posebnega.
Če želimo proces razcepljenja pospešiti, se lotimo sledečega postopka:
1.) Takoj na začetku čopič operemo s šamponom za lase, splahnemo, ožememo in posušimo s fenom, ob tem pa nežno češemo z glavnikom.
2.) Čopič položimo v mlačno vodo za 10 do 15 minut, da se dlake dobro namočijo.
3.) Čopič ožememo, naložimo s kremo/milom in delamo peno v posodi.
4.) Ko naredimo peno do konca, izperemo posodo, splahnemo in ožememo čopič, posušimo s fenom in počasi počešemo kot v prvem koraku. Nato ponovimo korake 2.), 3.) in 4.).
Po 15 do 20-tih ponovitvah se bo čopič razcepil. Sedaj lahko uživamo!
Če je kaka napaka, hvala za opozorilo.