Meni se vedno zdi da dobro operem čopič, ampak se nekako pozna s časom, da postane čopič kako naj rečem "utrujen" ali kaj takega ?
Jaz to opazim po tem, ko dam čopič namakat v toplo vodo pred britjem, potrebuje čopič veliko več časa namakanja da se zmehča. Kot bi se nekakšna plast maščobe ustvarila na dlakah.. upam da je razumljivo, ker ne znam drugače opisat.
Veliko bolj mehek je čopič, če ga redno čistim kar pa zgleda nekako takole..
1x na 2-3 mesece ga namakam cca 5 minut v topli vodi z tekočim milom za posodo + jabolčni kis.
Kisa dam res malo toliko da pokrije konice čopiča ko je v kozarcu z glavo navzdol.
Tekoče milo - ni važno katero, jaz uporabljam Pril beli..
Nalijem tople vode dokler ne pride pod vrh vozla na čopiču.
Mislim da je 5 minut veliko preveč ker kis deluje skoraj takoj na ostanke mila in maščom v vozlu čopiča ampak, tukaj se mi ne mudi, kadar delam to, si vzamem čas.
Vsake toliko zavrtim čopič v tej mešanici in ga parkrat potunkam da pride tekočina tudi v vozel.
Vozle sicer ni priporočljivo namakat zato tudi tunkam kot sem opisal. Nekateri potopijo cel čopič v tekočino - tudi prav, vsak po svoje kar je prav.
Vse poti vodijo v Rim
Skratka, po parih minutah dobro sperem čopič pod toplo vodo, obrišem v brisači in to je to. Čopič vedno postavim z glavo navzgor, kar naj bi bil "a big no no" ampak jaz nimam problema s tem. Čopič je na odprtem in važno je da lahko zrak "kroži" v prostoru.
Po končanem procesu ki sem ga opisal zgoraj je čopič kot nov. Mehek, čist.. Res res malenkost se voha kis ampak če namerno ne vohaš čopič ne zavohaš, ko pa prvič uporabiš čopič, pa nemudoma spet diši po zadnjem uporabljenem milu.
Vsak ima svoj način, najbolj važno pa je da zadeva deluje za vsakega posameznika. Meni deluje in to bom prakticiral še naprej.
Veselo britje
Nejc