Stran 5 od 8
Re: Od izdelave britev k pekočim ČILI OMAKAM
Objavljeno: 22 Okt 2016, 23:47
Napisal/-a miha
...pa kečap?
Re: Od izdelave britev k pekočim ČILI OMAKAM
Objavljeno: 24 Okt 2016, 13:42
Napisal/-a brico
zahvala @bregargasper@ju za pošiljko demo omake (demo?, za eno leto bo dovolj) in semenk za naslednjo sezono...juhuuuuuuuu....
....
Re: Od izdelave britev k pekočim ČILI OMAKAM
Objavljeno: 24 Okt 2016, 18:55
Napisal/-a bregargasper
Meni lahko taka flaška traja kakšen teden ali dva :p ali pa tudi manj
pozabil sem ti dodati semena šibkejših čilijev če bi se odločil za kuhanje omake
še vedno se da vse zmenit...
recept je bil pa letos hmmmm.....malo po občutku malo pa na oko :p sestavine so: čebula, česen, čiliji, jabolčni kis, vinski kis, suhe slive, rjav sladkor, sol in pa pelati (mogoče bi jih bilo lahko nekaj več, da bi omaka lepše tekla)
Re: Od izdelave britev k pekočim ČILI OMAKAM
Objavljeno: 03 Nov 2016, 14:06
Napisal/-a bregargasper
še en pekoč update
čiliji Chocolate Naga Jolokia se pridno sušijo na radiatoju
- _IGP1691.jpg (86.91KiB)Pogledano 14601 krat
Re: Od izdelave britev k pekočim ČILI OMAKAM
Objavljeno: 10 Nov 2016, 18:57
Napisal/-a miha
.. to sem danes dobil,.. ce prav razumem 3 razlicni (ali pa vsaj 2 razlicna) ta mali verjetno tista cokoladna varianta chillija
..
saj ne vem ali bi probal
- chilli.JPG (207.09KiB)Pogledano 14576 krat
Re: Od izdelave britev k pekočim ČILI OMAKAM
Objavljeno: 10 Nov 2016, 19:01
Napisal/-a bregargasper
Kar pogumno miha
po izgledu je lahko oni mali sorodnik s habanero feferoni...ne izgleda pa ravno zrel če je res čokoladna vrsta
Re: Od izdelave britev k pekočim ČILI OMAKAM
Objavljeno: 01 Mar 2020, 14:20
Napisal/-a miha
..ima kdo kaksne fajn recepte
?
Re: Od izdelave britev k pekočim ČILI OMAKAM
Objavljeno: 01 Mar 2020, 18:20
Napisal/-a olly
Jaz sem prepražil čebulo, dodal habanero, posolil, še malo pražil, potem pa vse skupaj nadeval v kozarček in obilno zalil z olivnim oljem. Ni bilo slabo!
Re: Od izdelave britev k pekočim ČILI OMAKAM
Objavljeno: 02 Mar 2020, 21:19
Napisal/-a miha
bom ko bo čas in če bo kaj zrastlo pobrskal po netu .. da kaj sčaram še jaz
Re: Od izdelave britev k pekočim ČILI OMAKAM
Objavljeno: 03 Mar 2020, 17:04
Napisal/-a JaV
Olly, brez zamere...prepričan sem, da si naredil/ popražil čudovito omako, pa vendar...v olivno olje se daje izključno in samo čisto! suhe čilije, feferone ali karkoli že. Baje lahko začnejo gniti...pol mamo pa lahko začaran krog kake straniščne školjke in lavorja na sporedu.